Jeg blir kjempe glad hvis du legger igjen en liten hilsen eller kommentar...



tirsdag 26. oktober 2010

Årets julekort i boks!

Må bare legge ut dette bildet. Vi fant ut at vi skulle ha med tvillingene i magen på årets julekort, sammen med ungene selvfølgelig. Det førte til  veldig mye latter! Jeg vil ikke legge ut det ferdige resultatet her ennå, men kan jo legge ut et lite bilde av nissene i magen :-)

Uke 26

Tvillingene er nå ca 900-1000 gram hver, og er ca 32 cm lange står det i uke til uke kalenderen for tvillinger. Jeg skal på ny ultralydmåling om en uke, og er veldig spent på å se om dette stemmer. Det passer i alle fall i forhold til størrelsen på magen at det er ca 2 kg baby der inne! De vokser noe veldig, og er kjempe aktive der inne i magen. Jeg kjenner sparkene fra tvilling 2 beste siden han ligger øverst, men tvilling 1 kan sparke fra seg hun også når hun setter inn en fulltreffer rett i blæra! Nå er det sånn at når de sparker så beveger magen seg, og når de snur seg, ser det ut som det er ailien som har inntatt magen:-)

Må innrømme at det er begynt å bli veldig tungt nå. Det er som å være høygravid med en baby, i alle fall sånn jeg har hatt det. I de to andre svangerskapene mine la jeg på meg veldig mye, 28 kg med nr 1 og 22 kg med nr 2. Til nå har jeg lagt på meg ca 10 kg, det er vist helt greit i forhold til at det er to der inne, men det kjennes jo ut som 10 kg med bly! Det er helt klart at folk syntes magen begynner å bli stor også, kan ikke en gang ta meg en tur på butikken uten at noen sier: "oi, nå er det ikke lenge igjen eller???" Men det er det! Det er kanskje 3 måneder igjen i verste fall!

Formen ellers er varierende. Muskelbristet i magen vil bruke omtrent en måned på å gro har jeg fått beskjed om, hvis det gror. Det er ikke sikkert det gjør det før jeg er ferdig å være gravid, for magen vil jo vokse en del ennå. Det er veldig vondt, og jeg merker godt om jeg har hatt en rolig dag med mye ligging, eller en litt mer slitsom dag med gåing og ståing. Prøver uansett å få inn noen hviler i løpet av dagen, men det er jo ikke alltid like litt når man har to små apekatter fra før :-)

I dag skinner solen fra nærmest skyfri himmel, så jeg tror jammen meg jeg må ta meg en tur ut.  Ta med meg en termos med litt te, og ta en tur til stranden kanskje?
Ha en fin dag alle sammen:-))

onsdag 20. oktober 2010

Uke 25

Den siste uken har vært en litt slitsom og tøff uke. Jeg hadde en skikkelig forkjølelse her for noen uker siden og hostet da veldig mye, dette førte til en begynnende muskelbrist i bukveggen. Aiaiaiai...ikke godt. Denne muskelbristen raknet skikkelig torsdag i forrige uke og jeg fikk helt voldsomt vondt i magen. Ble kjørt til sykehuset og lagt inn på føden. Jeg var veldig sikker på at det var noe muskulært, men ble fortalt da jeg jeg kom ut til sykehuset at man kan ha akkurat de samme symptomene dersom man har morkakesvikt. Da ble jeg straks mer stresset! Mye mer stresset! Det viste seg (heldigvis!) at det var en muskelbrist, og selv om det er veldig vondt og jeg må ligge mye, vet jeg at de to små huleboerne mine har det fint der inne. Det gir krefter!

Det er mye liv om dagen. Tror det blir to aktive barn. De snur seg og sparker og ordner der inne. Magen buler, og det ser nesten litt alien-aktig ut når det holder på som verst :-) Men det er kos da, kjenne at det er liv i leiren :-)
Nå må denne jenta gå å legge seg før hun detter ned av stolen.....
God natt :-)

torsdag 14. oktober 2010

Jul i november

"Mammaaaa! De sier på TV at det jul i November!!!" Minstemann ser på litt barne-tv før han skal i barnehagen, og blir lettere forvirret. "Det er i Desember" sier eldstemann fornuftig, den veslevoksne lille frøkna. "Jammen de sier det på TV!" svarer minsten. "Det er bare fordi de vil at vi skal begynne å kjøpe juleting, gaver og julekalendere allerede nå det", sier jeg. Det var jo smart sagt......"Mamma, når får vi julekalender???!!" runger det fra stuen. "I Desember" svarer jeg. "Hvor lenge er det til Desember? Kan jeg få Lego kalender? Jeg tror jeg vil ha Pet Shop! Neiiii vi vil ha sånn som du kan lage!!!!" Hurra tenker jeg, da må jeg ut å finne 48 små gaver som må pakkes pent inn.....ja, ja, det skal vel gå. Så kommer jeg plutselig til å tenke på neste år, og årene etter det....da må jeg finne 96 små gaver å pakke inn!!!! Shit! "Vi ser hva de har på lekebutikken unger, kanskje de har en skikkelig kul kalender der i år, en sånn med 24 små gaver ferdig pakket inn...."

onsdag 13. oktober 2010

Uke 24

Denne uken går jeg inn i uke 24 av svangerskapet. Det er fra denne uken man sier at ungene vil ha en liten sjans til å overleve hvis de skulle bli født, og at for hver dag som går fra nå øker den sjansen. Det er noe trygt ved det, og noe veldig skremmende. I svagerskapskalenderen for tvillinger står det at jeg nå er inne i en kritisk del av svangerskapet, og at hvile og ro er spesielt viktig i disse veldig sårbare ukene. Det er jo nesten så man får lyst til å bure seg inne, sette seg ned og ruge. Jeg blir litt sånn overhysterisk, tenk om ditt og tenk om datt....men så må jeg bare si til meg selv at alt går bra. Det har jo gått bra så langt! Selv om jeg går på medisiner, og har hatt trøbbel med både hjerte og stoffskiftet har det jo gått bra. Både med ungene og med meg. Jeg må jo bare tro at dette skal gå bra!

I uke til uke kalenderen for tvillinger står det at barna nå veier ca 700 gram hver, og er ca 30 cm lange, det blir neste 1,5 kg baby det! Ikke rart magen strutter :-) De er ferdige utviklet og formet, alt som skal til nå er voksing og modning. Jeg håper de blir der inne i mange mange uker ennå. At de blir der inne og modnes, vokser, og blir sterke små tøffinger før de velger å komme ut å møte verden.

Så må jeg bare slappe av. Gjøre små forberedelser, begynne med julegavene(som skal være tidlig i hus i år), kose meg med ungene, lage kakao, ha bål på peisen, og nyte høstfargene. Det er ikke så mye annet å gjøre egentlig. Bare TRO at dette vil gå bra:-)

mandag 11. oktober 2010

Da kribler det i magen vet dere!

Nå har jeg vært ute å kjøpt litt nytt høsttøy og utstyr til ungene, og da måtte jeg jo kjøpe litt til de to små i magen også. Små myke plagg, som man nesten ikke kan se for seg at det skal være små kropper i....myke, varme, duftende små babykropper, oj som jeg gleder meg ;-) De sparker og turner der inne så de er stadig i tankene mine, men det blir så mye mer virkelig når man forbereder utstyr og klær. Det skal faktisk komme to helt nye mennesker inn i familien vår. Det blir fint det :-)

Sparkedresser i rosa og lyseblått fra Lille Lam





Disse søte plaggene er fra KappAhl Newbie

Vognposer

Disse posene passer perfekt i tvillingbaggene(som er litt mindre en vanlige bagger), og flaks for meg...de var på salg på Barnas hus :-)
Odenwalder dunpose
Odenwalder dunpose

Vognjungelen

Syntes det har vært så kjempe vanskelig å finne fram i den overprisede jungelen av tvilling vogner, men har til slutt havnet på denne, og er riktig så fornøyd med valget! Vi skal selvfølgelig først ha to hardbagger, og så setter vi på sportsdelen når de vokser ut av baggene.Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet, og vente på at den skal komme til butikken :-)

TFK TWINNER TWIST DUO
TFK ENKEL HARDBAG DUO

lørdag 9. oktober 2010

I carry your heart

I carry your heart with me (i carry it in
my heart).

I am never without it (anywhere
i go you go, my dear; and whatever is done
by only me is your doing, my darling).
                                 

I fear no fate (for you are my fate, my sweet) i want
no world (for beautiful you are my world, my true),
and it's you are whatever a moon has always meant
and whatever a sun will always sing is you.

Here is the deepest secret nobody knows
(here is the root of the root and the bud of the bud
and the sky of the sky of a tree called life; which grows
higher than the soul can hope or mind can hide)
and this is the wonder that's keeping the stars apart.

I carry your heart (i carry it in my heart).

By E. E. Cummings

Med rett til å klage gravidos!

Som gravid skal du være i "lykkelige omstendigheter" ! Du skal smile bredt fra morgen til kveld over det lille mirakelet som vokser i magen (to i mitt tilfelle) ! Halleluja! Det er da klart man ER lykkelig, jeg ER glad for at det vokser to små herligheter i magen, men det MÅ være lov å nevne at strekkmerker, ligamentsmerter, hovne ben, hemorider, bekkenløsning, hormonsvingninger, vektøkning, oppkast og halsbrann fra helvete ikke er så veldig sjarmerende og mye å være ustoppelig lykkelig over??? Ikke forstoppelse heller, noe de fleste gravide som har fått beskjed om å starte på jerntabletter har erfart hva er...aiaiai! Nei damer, det må være lov å klage litt. Det må være lov å nevne at selv om jeg allerede elsker de små i magen, HATER jeg at de gir meg alle disse plagene!

Man kan til tider føle seg som et rasende hormonmonster, og da kunne det være fint om verden sa: "det forstår jeg jammen meg godt at du syntes er noe ordentlig dritt!", og ikke "men det er vel verdt det? du er vel glad for at du er gravid? du må huske at det ikke er en sykdom å være gravid vet du..." Jeg vet det! Og jeg er glad! Jeg blir bare så mye gladere når jeg blir møtt med litt forståelse og omsorg :-)

Hehe, dette var dagens lille utbrudd, men det må da finnes noen damer der ute som er enige? Og til dere menn, bare nikk og vær enige, da blir vi sååååå mye flottere å bo sammen med ;-)

Gravide hilsner fra Blekksprutmamma som gleder seg over å være gravid!

torsdag 7. oktober 2010

Tvillingklubb

Fint å melde seg inn her hvis mna har to eller fler i magen. Masse informasjon og gode rabattordninger :-) Dette er linken til TFF og Tønsberg tvillingklubb.

http://www.tonsbergtvilling.com/index.htm
http://www.tvilling.no/index.php?page_id=15&lang_id=1

Meg og magen

Her er et bilde av meg i uke 22-23. Tvilling 1 ligger godt nede i bekkenet, og tvilling to ligger helt opp under ribbena. Fra nå av kan de bare vokse uttover:-) (Håper jeg!)

onsdag 6. oktober 2010

Dobbelt opp

Det var i starten av juni jeg oppdaget det...shit! Gravid igjen! Dette var jo ikke direkte planlagt. Jeg hadde endelig blitt ferdig med utdannelse, hadde drømmejobben, en litt skrantende helse med nyoppdaget hypothyreose og hjerterytmeforstyrrelse, og samtidig med dette en mann som er student. Men, ja ja tenkte vi, vi skal nok få det til. Formen var veldig dårlig og sent i juni ble det bestemt at jeg skulle på en tidlig ultralyd for å se om ting var som de skulle. Jeg var så nervøs når dagen for ultralyden kom, jeg var nærmest sikker på at noe var galt med barnet, det kunne umulig stå bra til der inne når jeg var så dårlig.

Gynekologen som tok i mot oss forstod med en gang engstelsen min, og satte i gang med undersøkelsen med en gang. " Se her dunker det lille hjertet helt fint" sa hun. Jeg ble så lettet at jeg begynte å gråte, så la jeg merke til noe rart som hente oppe på skjermen. Legen ble helt stille før hun sa: "og det gjør det jammen meg her også!". To babyer! Jeg gråt og jeg lo om hverandre, riktignok en ganske desperat latter. Da legen hadde konstantert at alt var bra med begge barna, kom jeg på pappa'n som satt stum borte i et hjørne. "Går det bra eller?" spurte jeg min ellers så veldig snakksalige mann, "ja" sa han bare, og det var vel kort sumert det eneste han sa i løpet av den nærmeste timen. Fra to til fire barn på 10 minutter!

Det hele ble litt sånn: "shit jeg er gravid....shit det er to!". Hehe, jeg kan le av det nå, men jeg må jammen meg innrømme at det var en svært anstrengt latter hos meg også i dagene og ukene etter ultralyden. Det er veldig stort i seg selv og være gravid, og det er nærmest overveldende stort når det er to der inne. To små som vokser og gror.

Jeg er nå i uke 23, og magen strutter! Folk har begynt å komme med den herlige kommentaren: " OOooooj, nå er det ikke lenge igjen til termin eller?". Det er det folkens! Det er lenge igjen til termin! Høflig som jeg er svarer jeg allikevel overbærende at "joda, det er nok en liten stund til skjønner dere, det er bare det at magen blir LITT større når det er den tredje graviditeten og det bor to stykker der inne...". Så smiler jeg pent, og forter meg vekk før de oppdager at det smilet er mer som et snerr :-))

Nå skal jeg få lagt inn dette innlegget, og så er det slutt på slarraffenlivet forran pc'n for denne gang. Stuen er nemlig full av unger som lurer på om blekkspruten kunne tenke seg å bake noen boller og kanskje få presset inn et slag yatzi mens deigen hever. Perfekt egentlig, det regner i dag :-)